RAAPWERK

Om uw muren behang-klaar of saus-klaar te maken, wordt er een laag gipsmortel aangelegd. Deze gipsmortel wordt ook wel pleister genoemd.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan het stucwerk in de hoeken. Er wordt gebruik gemaakt van een hoektroffel of een hoekschopje om de hoeken zo netjes mogelijk af te werken.

FILMLAAG AANBRENGEN

Een filmlaagje aanbrengen houdt in dat StucPlaza een dun filmlaagje plaatst op de wanden om deze glad te trekken. Zo worden gaatjes en krassen tot ongeveer 2 mm opgevuld.

HOEKSPEREN PLAATSEN

StucPlaza plaatst zelf hoeksperen, dit zijn aluminium strips. Hoeksperen kunnen met een strakke hoek of met een ronde hoek worden verkregen. Dit is uitwendig, inwendig plaatst StucPlaza dit werk met een spaan, dit is dan ook gelijk haaks.

SIERPLEISTER

Sierpleister is een kunsthars gebonden product, met een zeer fraaie, korrelige structuur. Er is keuze uit de korreldiktes: 1 mm 2 mm en 3 mm of anders aangeduid extra fijn, fijn en middel. De geurarme, oplosmiddelvrije sierpleisters zijn leverbaar in iedere gewenste kleur. Hedendaagse sierpleisters zijn hard, stootvast en zijn bovendien door en door gekleurd, waardoor eventuele kleine beschadigingen geen verfbeurt noodzakelijk maken.

PLEISTERWERK

Pleisterwerk kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht. Pleisterwerk geeft de wand en het plafond behalve een nieuwe, strakke uitstraling een beschermende laag en het heeft een vocht regulerende werking op het binnenklimaat. Bij de afwerkingswijze van het pleisterwerk kan worden gekozen voor ‘behang-klaar’ of ‘saus-klaar’.

SPACK SPUITWERK

Spuitpleister is een relatief modern product in de bouw, met name in de afbouw/afwerkingssector. StucPlaza brengt diverse soorten spack aan, van normale tot harde kwaliteit, van wit naar alle kleuren die u maar bedenken kunt.

GLASVEZELBEHANG

Glasvezelbehang wordt ook wel scan behang genoemd. Scan behang is in allerlei soorten verkrijgbaar. Naast de goed bekende ruitjes en de visgraat zijn er talrijke soorten structuren. De verschillende soorten figuren in het behang zorgen ervoor dat de ondergrond egaal van structuur kan worden.

VERF / LATEX SPUITEN

Afhankelijk van de ondergrond wordt er een voorstrijkmiddel en hechtlaag aangebracht. Dit wordt gedaan om zo de zuigende werking van de ondergrond tegen te gaan en een goede hechting van de nieuwe verflaag te garanderen.
De verf of latex wordt aangemaakt om vervolgens met het spuitapparatuur 100% dekkend te kunnen spuiten. Afhankelijk van de kleur en ondergrond kan het aantal lagen muur- en plafondverf variëren.

SCHUURWERK

Schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor. Het heeft een prachtige zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op uw plafond. Het droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden. Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte variërend van 5 tot 10 mm en moet in een keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor, om een mooi egaal schaduweffect te creëren. Schuurwerk is niet stootvast en daarom minder geschikt voor wanden. Het aanbrengen van schuurwerk vereist zeer veel ervaring en dient snel te gebeuren.

Direct contact?

+31 654 278 845